Archiv pro měsíc: Září 2024

Úvodní výprava vedla na Berounku

Po květnových deštích a vysoké hladině vody v řekách, kdy nebylo možné plout na lodích s dětmi, jsme vyrazili na vodu hned první víkend v září.

V sobotu ráno jsme se sešli u klubovny, abychom naložili lodě, po příjezdu autobusu i zbylé věci, a zamířili do Šlovic k Berounce. Po dvou hodinách jízdy dorážíme na místo vyplutí u Čechova mlýna, kde nás čekala ještě před vyplutím prohlídka místního elektroskanzenu. Po prohlídce jsme nasedli do lodí a vydali se na 10 km dlouhou plavbu. Hned první jez u Čechova mlýna umožňoval splutí při pravém břehu a prověřil odhodlanost posádek. Krom koupání ve vodách Berounky v parném dnu se nám naskytly zastávky na občerstvení u kiosku ve Skyjích a ve známé hospůdce U Rozvědčíka. Sobotní etapu plnou vodních bitev zakončujeme v kempu Branov, kde nás již očekával Eifel s uvařeným gulášem. Po postavení stanů a následné večeři, se zapálil oheň a zahrálo pár písniček. Jasná obloha plná hvězd, a nízko prolétajících letadel, zlákala některé jedince k přespání pod širákem.

Neděli jsme začali snídaní à la švédský stůl (bez stolu), na kterém chyběly, jak bylo řečeno, jen míchaná vejce a slanina. Po snídani se balí stany, svačina na cestu a rozdává pití, aby cestou nikdo nestrádal. Po vyplutí se objevují opět vodní bitvy. První zastávka nás čekala kolem poledne u jezu v Roztokách u Křivoklátu, kde se pouštíme do svačiny. Následně nás čekalo přetahování jezu. Dále již byla plavba do Zbečna komornější, abychom stačili včas doplout, naložit lodě s věcmi, nakrmit děti objednanou pizzou a vyrazit zpět do Teplic.

Celá akce se vydařila především díky dobrému počasí, skvělé partě a  také středisku Doubravka, které nám pomohlo pokrýt náklady na autobus.

Začíná nový skautský rok, počet volných míst omezený

Ve středu 4. září se ve svých klubovnách opět sejdou děvčata a chlapci z našich oddílů, aby zahájili nový školní rok. Dívčí oddíl „Dráčci“ plánuje schůzku od 17:00 do 18:30 hod a pokud se členky nedomluví jinak, schůzky budou i nadále pokračovat v tomto středečním termínu. Pro případné zájemkyně o členství od druhé třídy základní školy je k dispozici omezený počet míst.

Chlapci z oddílu „Toulavý šíp“ se budou i nadále scházet ve středu od 16:30 do 18:00 hodin ve dvou skupinách. Vlčata z „Hradní smečky“ očekávají nástup několika nových členů a část chlapců, kteří dosáhli skautského věku (11 let), bude postupně přecházet do skupiny starších kluků. I zde je v obou skupinách prostor pro omezený počet nových členů.

V případě zájmu o členství dítěte v našich oddílech nás kontaktujte na tel. 607 703 557 nebo e-mailem na stredisko@doubravkateplice.cz.